Beveiligingscamera's

Alles over beveiligingscamera’s in en rondom jouw huis

Wil je je woning of bedrijfspand beveiligen met beveiligingscamera’s? Dat zorgt voor een rustgevend gevoel, en verminderd bovendien drastisch de kans op inbraak. Camerabeveiliging is tegenwoordig eenvoudiger én voordeliger dan je denkt. Op Beveiligingwijzer.nl vind je informatie over beveiligingscamera’s, productreviews en installatie- en gebruiksadviezen.

IP-certificering bij buitencamera’s

Een goede beveiligingscamera is voorzien van een IP-certificering. Deze tweecijferige code geeft informatie over de stof- en waterbestendigheid. Met de juiste IP-certificering weet je zeker of een camera het na een fikse regenbui nog steeds goed doet.

Productinfo
Philips introduceert nieuwe Hue Secure range

Philips Hue is vooral bekend vanwege de slimme verlichting. Philips voegt echter steeds meer producten toe aan de Hue range. Zo zijn recentelijk Hue beveiligingscamera's en Hue contact sensors geïntroduceerd.

Productinfo
Philips Hue Secure Camera

De Philips Hue Secure Camera levert goede resultaten en biedt veel gemak, maar heeft een stevig prijskaartje. Lees hier de testresultaten, inclusief alle voor- en nadelen van de Philips Hue Secure Camera.

Getest
Waar moet je op letten bij het kopen van een beveiligingscamera?

Door het grote aanbod van beveiligingscamera's kan het lastig zijn om er eentje uit te kiezen. Let bij het kopen van zo'n camera in ieder geval op een aantal onderdelen. Lees hier meer over de belangrijkste aandachtspunten.

Productinfo
Inbraakpreventietips voor studentenkamers

Studentenhuizen zijn bijzonder in trek bij inbrekers, vanwege de grote kans op aanwezigheid van kostbare spullen zoals laptops, smartphones en tablets en doordat de beveiliging vaak te wensen overlaat.

Beveiligingstips Zelf doen
Aantal inbraken stijgt weer

Na jaren van daling slaan inbrekers dit jaar weer vaker hun slag, zo blijkt uit actuele politiecijfers. Het aantal woninginbraken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 19% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Nieuws
Kun je subsidie aanvragen voor een alarmsysteem?

Nederlandse gemeenten juichen het toe wanneer inwoners de buurt veiliger maken. Goede inbraakpreventie is niet voor iedereen even makkelijk te betalen. Daarom hebben sommige gemeentes subsidieregelingen in het leven geroepen.

Regelgeving Zelf doen
Wat is een domecamera?

Een domecamera is een beveiligingscamera die onder een ronde glazen koepel gemonteerd is, op een metalen of stevige kunststof behuizing. Hier lees je meer over de functionaliteiten en voordelen van een domecamera.

Productinfo
Beste beveiligingscamera

Er zijn verschillende soorten camera's en welke de beste keuze is, hangt af van jouw persoonlijke wensen en situatie. Hier zijn de beste beveiligingscamera's in meerdere categorieën voor je op een rij gezet.

Getest
Ring Stick Up Cam

De Ring Stick Up Cam is een goede keuze als je op zoek bent naar een betrouwbare buitencamera voor een redelijke prijs. Lees hier de testresultaten, inclusief alle voor- en nadelen van deze Ring-camera.

Getest
Blink Outdoor Camera

De volledig draadloze en weerbestendige Blink Outdoor Cam kan gemakkelijk buitenshuis worden gemonteerd en houdt alles in de gaten. Lees hier meer over de prestaties van deze beveiligingscamera.

Getest
Chinese beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera's van Chinese merken zijn vaak relatief goedkoop. Er zijn echter zorgen over de veiligheid van deze camera's. Is dat terecht, of geldt dat alleen voor de goedkope camera's van sommige Chinese merken?

Nieuws
Wat mag je filmen met een beveiligingscamera?

Voordat je een beveiligingscamera aanschaft, is het goed om te weten wat je er wel en niet mee mag filmen. Een camera zomaar ophangen, mag namelijk niet. Hier lees je meer over waar je rekening mee moet houden.

Beveiligingstips
Google Nest Cam

De Google Nest Cam is geschikt voor gebruik binnens- én buitenshuis. De camera werkt op batterijen, maar is ook aan te sluiten op netstroom. Hier lees je meer over de plus- en minpunten van de Google Nest Cam.

Getest
Draadloze of bekabelde beveiligingscamera?

Bij het aanschaffen van een beveiligingscamera kun je kiezen uit een draadloze of een bekabelde variant. Voor welk type beveiligingscamera je gaat, hangt af van je eigen persoonlijke wensen.

Keuzehulp