Rook- en koolstofmonoxide-melders

Alles over rookmelders en CO-melders

In België is het al langer verplicht, maar vanaf 2022 moet er ook in Nederland op iedere verdieping een rookmelder aanwezig zijn. Deze levensreddende apparaten zijn eenvoudig te monteren. Dat geldt ook voor koolmonoxidemelders, of CO-melders. Op Beveiligingwijzer.nl vind je informatie over rook- en koolmonoxidemelders, productreviews en gebruiksadviezen.

Babbeltruc van ‘rookmelder-controleurs’

Gehaaide criminelen maken misbruik van de invoering van de verplichting van rookmelders, per 1 juli 2022. Zij doen zich voor als controleurs, met als doel om waardevolle spullen buit te maken.

Nieuws
Rookmelders verplicht vanaf 2022

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om je woning te voorzien van rookmelders. Maar hoeveel moeten het er zijn, en waar moet je deze rookmelders plaatsen? In dit artikel lees je er alles over.

Nieuws
Waar moet je een rookmelder plaatsen?

Rookmelders in huis zijn onmisbaar, en vanaf 2022 verplicht in Nederland. Zorg er daarom voor dat je een rookmelder op een slimme plek ophangt, zoals aan het plafond in je slaapkamer.

Zelf doen
Alecto SA-300

De Alecto SA-300 rookmelder heeft een slank design, en valt daardoor niet direct op binnen je interieur. Zo doet hij ongemerkt zijn werk, en waarschuwt direct zodra er rook of brand wordt gedetecteerd.

Getest
Waar moet je een koolmonoxidemelder plaatsen?

Een koolmonoxidemelder in je woning plaatsen kan levens redden. Daarom is het belangrijk om in een huis voldoende van deze CO-melders te plaatsen, die op de juiste plek hangen.

Zelf doen
Nest Protect V2 Batterij

De Nest Protect V2 is een intelligente rook- en koolmonoxidemelder die aansluit op het Nest ecosysteem. De opvolger van de populaire Nest Protect V1 zit vol met slimme sensoren, die jou en je gezin veilig houden.

Getest
X-Sense XS01-WT

De X-Sense XS01-WT is de opvolger van de XS01-WR, maar deze nieuwe rookmelder heeft een paar interessante upgrades gekregen. Zo kun je tot 100 van deze rookmelders aan elkaar koppelen via een mobiele app.

Getest
Elro FV4310 Combi Melder

De Elro FV4310 Combi Melder is een rookmelder die niet alleen brand detecteert, maar ook koolmonoxide meet. Zo voorkom je vergiftiging door koolmonoxide en krijg je tijdig een waarschuwing bij brand.

Getest
Beste rookmelder

Sinds 1 juli 2022 is het verplicht om op iedere verdieping een rookmelder te hebben. Maar wat zijn de beste rookmelders? Met deze testresultaten kun je eenvoudig de beste keuze voor jouw woning maken.

Getest
Netatmo Slimme Rookmelder

De Netatmo Slimme Rookmelder waarschuwt je voor rookontwikkeling en is compatible met Apple HomeKit en Google Home. In het testverslag lees je meer over de functionaliteiten van deze slimme rookmelder.

Getest