Nieuws

Babbeltruc van ‘rookmelder-controleurs’

Gehaaide criminelen maken misbruik van de invoering van de verplichting van rookmelders, per 1 juli 2022. Zij doen zich voor als controleurs, met als doel om waardevolle spullen buit te maken.

Nieuws
Waar komen inbrekers het vaakst een huis binnen?

Inbrekers zoeken altijd de zwakste plek van een woning op om naar binnen te komen. Een openstaand raam, via de garage, of toch een deur forceren: waar de kans statistisch gezien het grootst is, kun je hier lezen.

Beveiligingstips Nieuws
De meeste gebruikte wachtwoorden

Het gebruik van een moeilijk te raden wachtwoord is enorm belangrijk, als je jouw online gegevens goed wilt beschermen. Deze passwords moet je absoluut vermijden, want dit zijn de vaakst gebruikte wachtwoorden van Nederland.

Wachtwoorden Nieuws
Chinese beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera's van Chinese merken zijn vaak relatief goedkoop. Er zijn echter zorgen over de veiligheid van deze camera's. Is dat terecht, of geldt dat alleen voor de goedkope camera's van sommige Chinese merken?

Nieuws
Online veiligheid is een ABC’tje

Met een nieuwe campagne probeert de politie cybercriminaliteit terug te dringen, door de aandacht te vestigen op het online ABC: Alert blijven, jezelf Beveiligen en altijd Checken.

Cybercrime Nieuws
Rookmelders verplicht vanaf 2022

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om je woning te voorzien van rookmelders. Maar hoeveel moeten het er zijn, en waar moet je deze rookmelders plaatsen? In dit artikel lees je er alles over.

Nieuws