Zelf doen

Tips om je thuisnetwerk te beveiligen

Het is fijn om thuis overal verbinding te kunnen maken met het internet. Als deze draadloze verbinding echter niet goed beveiligd is, loop je grote risico's. Met deze tips zorg je voor de juiste beveiliging van je netwerk.

Zelf doen Cybercrime
Hoe kun je malafide webshops herkennen?

Sommige webshops leveren namaakproducten, of nemen zelfs bestellingen en betalingen aan zonder producten te leveren. Hoe herken je zo'n malafide webshop, of aanbiedingen die écht te mooi zijn om waar te zijn?

Cybercrime Zelf doen
Waar kun je het beste een beveiligingscamera ophangen?

Waar kun je het beste een beveiligingscamera ophangen? Het zicht moet goed zijn, zonder dat een inbreker de camera kan bereiken om deze af te dekken of weg te halen. Hier lees je meer over de beste plekken voor een beveiligingscamera.

Zelf doen
Waar moet je een rookmelder plaatsen?

Rookmelders in huis zijn onmisbaar, en vanaf 2022 verplicht in Nederland. Zorg er daarom voor dat je een rookmelder op een slimme plek ophangt, zoals aan het plafond in je slaapkamer.

Zelf doen
Waar moet je een koolmonoxidemelder plaatsen?

Een koolmonoxidemelder in je woning plaatsen kan levens redden. Daarom is het belangrijk om in een huis voldoende van deze CO-melders te plaatsen, die op de juiste plek hangen.

Zelf doen
Wat te doen als je je laptop of telefoon kwijt bent?

Ben je je laptop of smartphone kwijt, of is deze gestolen? Onderneem dan snel actie, om te voorkomen dat kwaadwillenden misbruik maken van je apparaat. Deze tips helpen je hierbij.

Wachtwoorden Zelf doen
Hoe kun je een alarmsysteem huisdierproof instellen?

Veel mensen zijn bang dat hun wollige viervoeter het alarmsysteem door beweging constant af laat gaan. Gelukkig hoeft dit zeker niet het geval te zijn, als je de juiste instellingen hanteert voor je alarmsysteem.

Zelf doen