Zelf doen

Inbraakpreventietips voor studentenkamers

Studentenhuizen zijn bijzonder in trek bij inbrekers, vanwege de grote kans op aanwezigheid van kostbare spullen zoals laptops, smartphones en tablets en doordat de beveiliging vaak te wensen overlaat.

Beveiligingstips Zelf doen
Tips om je achtertuin (beter) te beveiligen

Met een goed verlichte én beveiligde tuin leef jij meer ontspannen in je eigen woning. Met deze tips verhoog je de beveiliging rondom je woning en met name de achtertuin, die bij inbrekers doorgaans erg geliefd is.

Zelf doen Beveiligingstips
Wat is een antivirus?

Cybercriminelen proberen met behulp van malware en virussen je gegevens te stelen, of je computer of smartphone te beschadigen. Om dat tegen te gaan, heb je een goede antivirus nodig.

Cybercrime Zelf doen
Inbraakpreventietips voor huurwoningen

Als je een woning huurt, heb je vaak minder invloed hebt op de veiligheid. Dat komt omdat je dan niet zomaar zelf kunt sleutelen aan hang- en sluitwerk. Wil je als huurder je woning toch beter beveiligen? Dat kan met deze tips.

Beveiligingstips Zelf doen
Kun je subsidie aanvragen voor een alarmsysteem?

Nederlandse gemeenten juichen het toe wanneer inwoners de buurt veiliger maken. Goede inbraakpreventie is niet voor iedereen even makkelijk te betalen. Daarom hebben sommige gemeentes subsidieregelingen in het leven geroepen.

Regelgeving Zelf doen
Tips om je thuisnetwerk te beveiligen

Het is fijn om thuis overal verbinding te kunnen maken met het internet. Als deze draadloze verbinding echter niet goed beveiligd is, loop je grote risico's. Met deze tips zorg je voor de juiste beveiliging van je netwerk.

Zelf doen Cybercrime
Hoe kun je malafide webshops herkennen?

Sommige webshops leveren namaakproducten, of nemen zelfs bestellingen en betalingen aan zonder producten te leveren. Hoe herken je zo'n malafide webshop, of aanbiedingen die écht te mooi zijn om waar te zijn?

Cybercrime Zelf doen
Waar moet je een rookmelder plaatsen?

Rookmelders in huis zijn onmisbaar, en vanaf 2022 verplicht in Nederland. Zorg er daarom voor dat je een rookmelder op een slimme plek ophangt, zoals aan het plafond in je slaapkamer.

Zelf doen
Waar kun je het beste een beveiligingscamera ophangen?

Waar kun je het beste een beveiligingscamera ophangen? Het zicht moet goed zijn, zonder dat een inbreker de camera kan bereiken om deze af te dekken of weg te halen. Hier lees je meer over de beste plekken voor een beveiligingscamera.

Zelf doen
Waar moet je een koolmonoxidemelder plaatsen?

Een koolmonoxidemelder in je woning plaatsen kan levens redden. Daarom is het belangrijk om in een huis voldoende van deze CO-melders te plaatsen, die op de juiste plek hangen.

Zelf doen
Wat te doen als je je laptop of telefoon kwijt bent?

Ben je je laptop of smartphone kwijt, of is deze gestolen? Onderneem dan snel actie, om te voorkomen dat kwaadwillenden misbruik maken van je apparaat. Deze tips helpen je hierbij.

Wachtwoorden Zelf doen
Hoe kun je een alarmsysteem huisdierproof instellen?

Veel mensen zijn bang dat hun wollige viervoeter het alarmsysteem door beweging constant af laat gaan. Gelukkig hoeft dit zeker niet het geval te zijn, als je de juiste instellingen hanteert voor je alarmsysteem.

Zelf doen