Alarmsystemen

Alles over alarmsystemen in en rondom jouw huis

Schrik inbrekers en andere criminelen af met een alarmsysteem voor je woning of bedrijfspand. Dankzij de combinatie van camera’s, sensoren en andere inbraakdetectiemiddelen zijn jij en je gezin beschermd voor gevaren van buitenaf. Op Beveiligingwijzer.nl vind je informatie over alarmsystemen, productreviews en installatie- en gebruiksadviezen.

Aantal inbraken neemt vooral in Noord-Nederland weer fors toe

Het aantal inbraken is in 2022 voor het eerst in jaren weer gestegen. Vooral in de noordelijke provincies sloegen inbrekers weer vaker hun slag. In Drenthe werd de grootste toename (+35%) gemeten.

Nieuws
Aantal zomerinbraken opnieuw gedaald (behalve in Groningen)

Het aantal inbraken tijdens de zomermaanden is dit jaar opnieuw afgenomen. Ten opzichte van 2020 werd er gemiddeld 27% minder vaak ingebroken. Behalve in de provincie Groningen - daar nam het aantal inbraken juist toe.

Nieuws
Tips om je achtertuin (beter) te beveiligen

Met een goed verlichte én beveiligde tuin leef jij meer ontspannen in je eigen woning. Met deze tips verhoog je de beveiliging rondom je woning en met name de achtertuin, die bij inbrekers doorgaans erg geliefd is.

Zelf doen Beveiligingstips
Op deze tijd en dag wordt het vaakst ingebroken

Hoewel de cijfers ieder jaar afnemen, vinden er in Nederland nog altijd zo'n 1.000 inbraken per week plaats. Als je weet op welk moment en op welke plek inbrekers het vaakst toeslaan, kun je daar extra rekening mee houden.

Beveiligingstips Nieuws
Inbraakpreventietips voor huurwoningen

Als je een woning huurt, heb je vaak minder invloed hebt op de veiligheid. Dat komt omdat je dan niet zomaar zelf kunt sleutelen aan hang- en sluitwerk. Wil je als huurder je woning toch beter beveiligen? Dat kan met deze tips.

Beveiligingstips Zelf doen
Kun je subsidie aanvragen voor een alarmsysteem?

Nederlandse gemeenten juichen het toe wanneer inwoners de buurt veiliger maken. Goede inbraakpreventie is niet voor iedereen even makkelijk te betalen. Daarom hebben sommige gemeentes subsidieregelingen in het leven geroepen.

Regelgeving Zelf doen
Waar komen inbrekers het vaakst een huis binnen?

Inbrekers zoeken altijd de zwakste plek van een woning op om naar binnen te komen. Een openstaand raam, via de garage, of toch een deur forceren: waar de kans statistisch gezien het grootst is, kun je hier lezen.

Beveiligingstips Nieuws
Keyless autodiefstal voorkomen

Weg kunnen rijden zonder autosleutel in het contact is erg comfortabel. Mits een autodief niet hetzelfde kan doen, uiteraard. Met deze tips voorkom je dat er keyless misbruik wordt gemaakt.

Voertuigen
Beveiligingstips voor senioren

De meeste mensen willen graag zo lang mogelijk thuis kunnen wonen; omringd met je eigen spullen en in een bekende omgeving. Met deze tips zorg je ervoor dat die omgeving veilig is - ook op hogere leeftijd.

Beveiligingstips Senioren
Tips om autodiefstal of auto-inbraak te voorkomen

Ieder jaar wordt er bij duizenden auto’s in Nederland ingebroken. Een deel daarvan wordt daadwerkelijk meegenomen. Er is een aantal tips dat je op kunt volgen om autodiefstal of auto-inbraak te voorkomen.

Voertuigen
Wat is een infrarood detector?

Een infrarooddetector, is een detector waarmee warmte wordt herkend en vastgesteld. Deze functie wordt voornamelijk gebruikt om mensen, zoals inbrekers, in het donker te kunnen detecteren.

Productinfo
Wat is een glasbreukdetector?

In een glasbreukdetector zit een sensor die opmerkt wanneer het glas gebroken wordt - bijvoorbeeld in het geval van een inbraak. Wat een glasbreukdetector precies is en uit welke soorten je kunt kiezen, lees je hier.

Productinfo
Wat is een deurdetector?

Een deurdetector registreert als er een deur wordt geopend, en zorgt ervoor dat er een melding wordt verstuurd naar het centrale alarmsysteem wanneer dat gebeurt op een moment dat dit niet de bedoeling is.

Productinfo
Beveiligingscamera of compleet alarmsysteem?

Wil je op een goede manier je woning beveiligen? In dat geval heb je de keuze om een beveiligingscamera of een compleet alarmsysteem aan te schaffen. Lees hier over de voor- en nadelen van beide opties.

Keuzehulp
Wat is een inbraaksensor?

Je kunt je auto beveiligen met een inbraaksensor. Dit is een van de weinige systemen die een dief niet kan hacken of onbruikbaar kan maken. Hoe zo'n inbraaksensor precies werkt, lees je hier.

Voertuigen