Alarmsystemen

Alles over alarmsystemen in en rondom jouw huis

Schrik inbrekers en andere criminelen af met een alarmsysteem voor je woning of bedrijfspand. Dankzij de combinatie van camera’s, sensoren en andere inbraakdetectiemiddelen zijn jij en je gezin beschermd voor gevaren van buitenaf. Op Beveiligingwijzer.nl vind je informatie over alarmsystemen, productreviews en installatie- en gebruiksadviezen.

Waar komen inbrekers het vaakst een huis binnen?

Inbrekers zoeken altijd de zwakste plek van een woning op om naar binnen te komen. Een openstaand raam, via de garage, of toch een deur forceren: waar de kans statistisch gezien het grootst is, kun je hier lezen.

Beveiligingstips Nieuws
Keyless autodiefstal voorkomen

Weg kunnen rijden zonder autosleutel in het contact is erg comfortabel. Mits een autodief niet hetzelfde kan doen, uiteraard. Met deze tips voorkom je dat er keyless misbruik wordt gemaakt.

Voertuigen
Beveiligingstips voor senioren

De meeste mensen willen graag zo lang mogelijk thuis kunnen wonen; omringd met je eigen spullen en in een bekende omgeving. Met deze tips zorg je ervoor dat die omgeving veilig is - ook op hogere leeftijd.

Beveiligingstips Senioren
Tips om autodiefstal of auto-inbraak te voorkomen

Ieder jaar wordt er bij duizenden auto’s in Nederland ingebroken. Een deel daarvan wordt daadwerkelijk meegenomen. Er is een aantal tips dat je op kunt volgen om autodiefstal of auto-inbraak te voorkomen.

Voertuigen
Wat is een infrarood detector?

Een infrarooddetector, is een detector waarmee warmte wordt herkend en vastgesteld. Deze functie wordt voornamelijk gebruikt om mensen, zoals inbrekers, in het donker te kunnen detecteren.

Productinfo
Wat is een glasbreukdetector?

In een glasbreukdetector zit een sensor die opmerkt wanneer het glas gebroken wordt - bijvoorbeeld in het geval van een inbraak. Wat een glasbreukdetector precies is en uit welke soorten je kunt kiezen, lees je hier.

Productinfo
Wat is een deurdetector?

Een deurdetector registreert als er een deur wordt geopend, en zorgt ervoor dat er een melding wordt verstuurd naar het centrale alarmsysteem wanneer dat gebeurt op een moment dat dit niet de bedoeling is.

Productinfo
Beveiligingscamera of compleet alarmsysteem?

Wil je op een goede manier je woning beveiligen? In dat geval heb je de keuze om een beveiligingscamera of een compleet alarmsysteem aan te schaffen. Lees hier over de voor- en nadelen van beide opties.

Keuzehulp
Wat is een inbraaksensor?

Je kunt je auto beveiligen met een inbraaksensor. Dit is een van de weinige systemen die een dief niet kan hacken of onbruikbaar maken. Hoe een inbraaksensor precies werkt, lees je hier.

Voertuigen
Tips om inbraak te voorkomen

Iedere dag vinden er in Nederland gemiddeld 178 inbraken plaats. Dat komt neer op één inbraak per 8 minuten! Je kunt de kans op een inbraak zelf minimaliseren door een aantal simpele tips op te volgen.

Beveiligingstips
Wat is een SCM alarm?

Wil je je auto beveiligen met een autoalarm? Dan is het belangrijk om ook naar het SCM-certificaat te kijken. Een alarm met dit certificaat wordt ook wel een SCM-alarm genoemd.

Voertuigen
Wat kost een alarmsysteem?

Met een kwalitatief alarmsysteem weet je zeker dat je eigendommen altijd goed beveiligd zijn. De kosten van een alarmsysteem verschillen echter enorm. Hier lees je over wat je kunt verwachten, voor welke prijs.

Keuzehulp
Hoe kun je een alarmsysteem huisdierproof instellen?

Veel mensen zijn bang dat hun wollige viervoeter het alarmsysteem door beweging constant af laat gaan. Gelukkig hoeft dit zeker niet het geval te zijn, als je de juiste instellingen hanteert voor je alarmsysteem.

Zelf doen