Cyercrime

Tips om je thuisnetwerk te beveiligen

Het is fijn om thuis overal verbinding te kunnen maken met het internet. Als deze draadloze verbinding echter niet goed beveiligd is, loop je grote risico's. Met deze tips zorg je voor de juiste beveiliging van je netwerk.

Zelf doen Cybercrime
Hoe kun je malafide webshops herkennen?

Sommige webshops leveren namaakproducten, of nemen zelfs bestellingen en betalingen aan zonder producten te leveren. Hoe herken je zo'n malafide webshop, of aanbiedingen die écht te mooi zijn om waar te zijn?

Cybercrime Zelf doen
Online veiligheid is een ABC’tje

Met een nieuwe campagne probeert de politie cybercriminaliteit terug te dringen, door de aandacht te vestigen op het online ABC: Alert blijven, jezelf Beveiligen en altijd Checken.

Cybercrime Nieuws
Wat is malware en wat kun je er tegen doen?

Malware is een soort kwaadaardige computersoftware dat ontwikkeld is om computers en laptops te infecteren met een virus, spyware of zogeheten trojans. Hier lees je hoe je jouw apparaten tegen malware kunt wapenen.

Cybercrime
Wat is gijzelsoftware (of ransomware), en wat kun je er tegen doen?

Gijzelsoftware, ook wel ransomware genoemd, is één van de grootste online gevaren van dit moment. Het is een type malware dat je hele computer of laptop of delen ervan kan blokkeren. Lees hier meer over gijzelsoftware.

Beveiligingstips Cybercrime
Anti-cybercrimetips voor devices van kinderen

Bescherm je kinderen online. Voor criminelen die op het wereldwijde web actief zijn, maakt de leeftijd namelijk niet uit: ieder apparaat is een doel.

Cybercrime