Online veiligheid

Alles over digitale beveiliging

Binnen een veilig huis hoort uiteraard ook veilige apparatuur. Je wil immers voorkomen dat criminelen wel buiten de deur blijven, maar tóch bij informatie over jouw bankrekening, identiteit of andere gevoelige gegevens kunnen komen. Op Beveiligingwijzer.nl vind je informatie over digitale beveiliging, productreviews en tips voor een veilige online omgeving.

Wat is skimming en wat kun je er tegen doen?

Skimming is een geniepige manier van criminelen om op ongeziene wijze je bankgegevens te verkrijgen. Hierbij wordt je bankpas ontvreemd of gekopieerd, en je pincode afgekeken. Lees hier wat je er tegen kunt doen.

Beveiligingstips
Wat is gijzelsoftware (of ransomware), en wat kun je er tegen doen?

Gijzelsoftware, ook wel ransomware genoemd, is één van de grootste online gevaren van dit moment. Het is een type malware dat je hele computer of laptop of delen ervan kan blokkeren. Lees hier meer over gijzelsoftware.

Beveiligingstips Cybercrime
Hoe herken je een phishing-website?

Phishing komt steeds vaker voor in Nederland. Bij phishing proberen criminelen via een mail of een website je gegevens of geld te stelen. Toch is er een aantal kenmerken waaraan je phishing kunt herkennen.

Beveiligingstips
Tips om identiteitsfraude te voorkomen

Identiteitsfraude kan leiden tot torenhoge rekeningen, boze mensen en bedrijven en zelfs aanhoudingen door de politie. Daarom is het belangrijk om dergelijke fraude te voorkomen. Dat doe je met de tips in dit artikel.

Beveiligingstips
Veilig omgaan met wachtwoorden

Gebruik jij iedere keer hetzelfde emailadres en wachtwoord, als je je ergens moet registreren? Dat is natuurlijk lekker makkelijk in gebruik, maar als er iets misgaat, dan staat echt álles open. Lees hier over de alternatieven.

Wachtwoorden
Wat is een hardware wallet?

Bezit je Bitcoin, of andere cryptomunten? Dan is het aan te raden om een zogeheten hardware wallet te hebben. Wat een hardware wallet precies is, lees je hier.

Productinfo
Wat is een goed of veilig wachtwoord?

Om je gegevens goed te beschermen, heb je goede en veilige wachtwoorden nodig, die uit kleine letters, hoofdletters, cijfers en speciale tekens bestaan. Hier lees je meer over het instellen van veilige wachtwoorden.

Wachtwoorden
Wat te doen als je je laptop of telefoon kwijt bent?

Ben je je laptop of smartphone kwijt, of is deze gestolen? Onderneem dan snel actie, om te voorkomen dat kwaadwillenden misbruik maken van je apparaat. Deze tips helpen je hierbij.

Wachtwoorden Zelf doen
Anti-cybercrimetips voor devices van kinderen

Bescherm je kinderen online. Voor criminelen die op het wereldwijde web actief zijn, maakt de leeftijd namelijk niet uit: zelfs de apparaten van kinderen kunnen een interessant doelwit zijn.

Cybercrime
LastPass Wachtwoordmanager

LastPass by LogMeIn is een zeer uitgebreide wachtwoordmanager die beschikbaar is als gratis password manager, maar ook meerdere premium varianten biedt. Welke versie past het beste bij jouw situatie?

Wachtwoorden Getest